Lingvisme

En blogg om språk – skrevet av lingvistikere

«Er Jonas og Jens MK Ultra kandidater [sic] med biorobot-adferd?»

with 15 comments

Ja se det kan noen og enhver lure på. Ok, kanskje ikke noen og enhver, men i alle fall noen.

La oss stille opp hypotesen at så vel Jonas som Jens er MK Ultra programmerte kandidater. ”Teknologisk sett” vil det innebære at de mottar sine instrukser utenfra, ikke bare som direktiver eller instrukser på hemmelige Bilderberg-møter, men også som trådløs feed gjennom luften ! Mao. at noen ved et kontrollpanel styrer Stoltenberg og Støre lik buktalere eller dukketeaterdukker…!

Hvor sannsynlig jeg synes det høres ut at Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre er «bio-roboter», trenger jeg vel ikke å si noe mer om. Men så blir det interessant.

Som en kuriositet kan det nevnes at Jonas og Jens, hver for seg er blitt konfrontert om chemtrails. Begge disse samtalene har endt med at så vel Jonas som Jens har ytret ordene ”Ikke bra !” og forlatt åstedet, uten å si “Hei”, “Ha det” eller rundet av sine sjeldne folkelige samtaler på en verdig måte.  ”Ikke bra” – er vel ikke en setning som er verdig en statsråd ? Så vel subjekt som verb mangler jo. Ordene falt om samme tema, på samme måte, uavhengig av hverandre om TABU-tema nr. 6. Mottar de samme trådløse mind control feed til tider…tema for tema ?

Dette er oppsiktsvekkende påstander, men vi kan ikke forvente mindre. Og attpåtil med argumenter av grammatisk karakter.  «Ikke bra» er ifølge artikkelen en «setning» som ikke er verdig en statsråd. Nei, og en setning er det jo heller ikke, men en adjektivfrase. Hvorfor noen velger å ikke avslutte en samtale med «ha det», kan vi jo spekulere i – uten at jeg i utgangspunktet synes det er så veldig uvanlig. At frasen «ikke bra» mangler verbal og subjekt blir et svakt argument hvis artikkelforfatteren mener at de heller burda sagt «ha det» – her er det riktignok et verbal, men ikke noe subjekt. «Hei» har ingen av delene.

Mener artikkelforfatteren at statsråder alltid må ytre seg i fullstendige setninger? For i så fall tror jeg vedkommende er dømt til å bli skuffa. Faktum er at vi bruker hele setninger i grammatisk forstand (dvs med minimum subjekt og verbal) mye sjeldnere i tale enn mange tror. Nøling, rettelser og ufullstendige setninger er veldig vanlig, men vi «redigerer» dem vekk når vi prosesserer tale.

Her er en transkripsjon av en tale av ingen andre enn Jens Stoltenberg selv, henta fra boka Norsk er et lite språk som er i ferd med å dø ut og andre myter om språk*.

øh og det som er spennende når arbeiderpartiet lager programmer er atte det er jo ikke det blir jo virkelighet asså … eh når når for eksempel auf tok opp på vårt landsmøte #for #noen #år #siden at det skulle #bli gratis skole#bøker i videregående skole … nå er det gratis skoleb- #skoleb-bøker i videregående skole … øh når vi for eksempel sa at alle skulle ha .. pensjon fra to og seksti år .. så vedtok vi det og så nå har det blitt virkelighet

Det virker ikke spesielt veltalende når det skrives ned, gjør det vel? Her er skriftspråksversjonen:

Det som er spennende når Arbeiderpartiet lager programmer er at det blir virkelighet. Når for eksempel AUF tok opp på vårt landsmøte for noen år siden at det skulle bli gratis skolebøker i videregående skole, så ble det gratis skolebøker i videregående skole. Og når vi for eksempel sa at alle skulle ha pensjon fra sekstito år, så vedtok vi det, og nå har det blitt virkelighet.

Prøv å høre etter på hva folk egentlig sier, altså formen, istedenfor innholdet, og jeg lover at du vil bli overraska over hvor annerledes tale er fra skrift. At både Støre og Stoltenberg bruker uttrykket «ikke bra» er ikke akkurat så utrolig påfallende – språket er fullt av faste uttrykk som dette, og ofte bruker vi dem som enheter uten å tenke over hva de er bygd opp av.

Vi går videre i Nyhetsspeilet-artikkelen:

Som TV-figur er det Jens som tar biorobot-kaka av de to: Alltid med samme tonefall, med enkle setninger som lyder lik en oppvakt ungdomsskoleelev, med fravær av spontanitet, improvisasjon og forvirring, uten antenner for det som rører seg blant folk flest, og uten initiativer som ikke kommer fra NWO…

Tja, hva skal vi si til dette?Det er vanskelig å tilbakevise påstander som ikke er underbygd med noen form for bevis. Jens Stoltenberg snakker med samme tonefall hele tiden? Sammenligna med hvem da? Hva betyr denne påstanden egentlig? Fravær av spontanitet og improvisasjon er kanskje ikke så rart hos en statsminister, det er vel naturlig å anta at han planlegger hva han skal si i større grad enn gjennomsnittet av oss. Og hvordan avgjør man hvorvidt et utsagn er spontant eller ikke? Her trengs det flere kriterier.

* Fløgstad, Guro og Anders Vaa 2010 (Kagge).
Reklamer

Written by Eli Anne

mars 24, 2010 kl. 15:10

Publisert i kommunikasjon, lol, uttrykk

15 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hei,

  og takk for at dere bringer dette viktige temaet på bane. Jeg har lenge syntes at det er noe meget merkelig med herrene Støre og Stholtenberg.

  Ikke bare med dem, men med hele det politiske Norge nå !

  Hvor er det blitt av den levende politiske debatten i aviser og Storting ?? Hvem er det egentlig som bestemmer i dette landet ? Oss velgere er det ihvertfall ikke !

  Et par raske merknader til stilen i kommentaren her:
  1. Legg merke til hvor raske du/dere er til å ta maktens menn i forsvar – er ikke dette et særpreg på personer som hungrer etter «anerkjennelse» fra makten i et ikke-demokratisk samfunn ?

  Hva med først å prøve å vurdere det aktuelle temaet «på helt fritt grunnlag» – siden temaet vel er helt nytt (ihvertfall for meg…)

  Dette kunne f.eks. vært gjort ved å trekke inn egne observasjoner av de to «makt-robotene» fremfor å hakke på formuleringer.

  2. Såvidt jeg kan se er dette punktet i Nyhetsspeilets grensesprengende og uhyre viktige artikkel det eneste punktet som er formulert som et spørsmål.

  I motsetning til andre punkter hvor det bl.a. slås fast at Per og Veronika Orderud er uskyldige, noe vi jo har visst lenge.

  Dette må vel bety at artikkelforfatteren inviterer alle til å komme med sine egne synspunkter og observasjoner av Jonas og Jens.

  Her er mine: Jonas og Jens utviser en høy grad av kunstig adferd, så de oppfører seg helt klarat ikke som normale mennesker.

  Om det kan skyldes MK Ultra har jeg ingen formening om, siden jeg ikke aner hva MKULTra er.

  LLK

  LiseLotte Karstensen

  mars 24, 2010 at 21:15

 2. Hei LiseLotte. Innlegget mitt er først og fremst en kommentar til de påstandene som står i Nyhetsspeilet-artikkelen. Dette er dels implikasjoner, som at statsråder bør snakke i hele setninger. Dette er et svakt argument fordi de færreste snakker utelukkende i hele setninger.

  Videre etterlyser jeg konkrete eksempler på påstandenr som framlegges, f. eks at Stoltenberg har «det samme tonefallet hele tiden». Bevisbyrden ligger på den som kommer med sånne påstander. Så kan man eventuelt analysere noe materiale fra Stoltenberg akustisk og se hva man finner. Dette kan alle gjøre med programvaren Praat, som er fritt tilgjengelig på internett.

  Eli Anne

  mars 24, 2010 at 21:39

 3. Hahahaha, jeg elsker Nyhetsspeilet!

  Og takk til LiseLotte Karstensen for å utdype den fantastiske artikkelen Eli Anne siterer. Jeg var ikke klar over at Per og Veronika Orderud var uskyldige og at alle hadde visst det lenge.

  Ellers vil jeg bare spørre om hva som egentlig gjør deg til en biorobot. Jeg har nemlig kløpet Jens Stoltenberg i rumpa (true story) og han var ganske myk og reagerte veldig menneskelig og akward på hele situasjonen. Jeg har også dumpet inni Jonas i fylla, hvor han var ganske mye mindre stiv enn under en TV-debatt, for å si det pent.

  Er bioroboter bare mennesker under mind-control eller er de litt som Data i Stark Trek – altså mer android-aktig?

  Visste du forresten at man antar at roboter vil ha større problemer med å snakke i ufullstendige settninger enn det vanlige mennesker har? De får jo programmert inn språket og har dermed ingen mulighet til å kunne snakke feil, hverfall sånn i teorien.

  Ida Jackson

  mars 24, 2010 at 21:55

  • Veldig gode poeng du tar opp her Ida! Jeg ville anta at en måte det vil være mulig å skille bio-roboter fra ekte mennesker på, er om de sjkjønner indirekte språkhandlinger (http://en.wikipedia.org/wiki/Speech_act#John_Searle.27s_theory_of_.22indirect_speech_acts.22). Dette er komplekse språkhandlinger, som krever at man er i stand til å skjønne at den bokstavelige formen til en ytring ikke alltid samsvarer med den intenderte mening.

   Men konspirasjonsteoretikere tenker ikke så langt, de har så simple teorier om hva som gjør noen til en bio-robot… ting på setningsnivå, eller som går på intonasjon. Jeg regner med at hvis noen har teknologi til å lage en naturtro robot, så har de teknologi til å lage syntetisk tale som er relativt troverdig. Nei, subtile hint er det vi må se etter 😉

   Eli Anne

   mars 24, 2010 at 22:05

   • I Star Trek TNG avslører de at noen har byttet ut androiden deres med et menneske som later som om han er androide vet at han snakker for god slang og sier «I’m» istedenfor «I am» til enhver tid.

    Ellers – den listen over sanne konspirasjoner på nyhetsspeilet er helt ubetalelig. Jeg liker at alle teoerier som blir avfeid som hull i hodet egentlig blir sensurert.

    Ida Jackson

    mars 24, 2010 at 22:23

   • I know right!?

    65. Det norske været er menneskeskapt mange dager i året !

    Herreguuud så skummelt! Og så mange dager i året da!!

    Eli Anne

    mars 24, 2010 at 22:25

 4. Sannelig min hatt er Nyhetsspeilet det mest spennende stedet å følge med for å få informasjon fra innsiden.

  Her er en ny kommentar til er Jens MK Ultra eller ikke:

  Er Jens Stoltenberg MK Ultra ? Det hadde sannelig vært greit å vite. Dette landet er på vei i å gå opp i liminga på en måte som ikke har med økonomi å gjøre, hvilket denne artikkelen påpeker på en høyst betimelig måte.

  Norge har også sitt eget “mind control miljø”, med såvel chippede som MK Ultra som ikke-aktiverte manchurian candidates. Det uhellige triangel som bestyrer denne djevelskapen er militære/psykiatri/politi, og muligens også noen logrende wanna-be nazier fra PST (PSTAPO).

  Visstnok er både Siv Jensen og Nini Stoltenberg, søster til Jens og datter av Norges mann i den okkulte og djeveldyrkende globale makteliten Thorvald Stoltenberg MK Ultra. Dette gjør det vel mer sannsynlig at også vår alles kjære biorobot Jensemann går på trådløs MK ULtra feed ?

  At Norge ikke er et demokrati, slik også denne artikkelen avslører, vises nå på stadig flere måter (noe avisene naturligvis dekker over).

  Hvem hadde Norge å velge mellom som statsminister i fjor høst ?
  Kandidat 1: Bilderberg & MK ULtra Siv Jensen
  Kandidat 2: Bilderberg & MK ULtra ? Jens Stoltenberg

  Det får meg til å tenke på presidentvalget i USA i 2004:
  Kandidat 1: Scull & Bones/satanist John Kerry
  Kandidat 2: Scull & Bones/satanist George W. Bush

  Hipp hipp hurra for de to flotte demokratiene og pressefrihetens fyrtårn Norge og USA !

  Se:http://www.nyhetsspeilet.no/2010/03/norske-mediers-samlede-tabu-oversikt/comment-page-4/#comment-23460

  Viktigere enn om Jens er biorobot er at han er statsminister og her er et stygt eksempel på mangelende ansvar:

  Hva har Jens Stoltenberg gjort for å bidra til å begrense den sterke trådløse strålingen som nordmenn utsettes for ? Jeg kjenner to personer som er blitt el-overfølsomme bare det siste året fordi de har fått for mye stråling gjennom sitt nærmiljø.

  Og Gro Harlen Brundtland er blitt allergisk mot mobiltelefoner. De der strålegreiene skal vi ta på alvor, noe Jens Stoltenberg ikke har løftet en finger for å ta hensyn til folk.

  Hva kan dette skyldes ??

  LiseLotte Karstensen

  mars 24, 2010 at 22:43

 5. Til Ida:

  sanne konspriasjoner: Du tenker på helsefarene ved stråling ?

  Nr. 56. Mobilstråling kan være helsepåvirkende !
  Norges befolkning utsettes for mange strålekilder på ulike frekvenser. Den frekvensdrevne menneskekroppen (jfr. frekvens-fysiologien, pkt. 41) reagerer og interagerer med stråleeksponering, ulikt fra individ til individ. Noen opplever å være el-allergiske mot visse frekvenser, f.eks. 50Hz.

  Statens Strålevern opererer med grenseverdier for eksponering fra stråling som er knyttet til termiske effekter; mao. oppvarming av menneskekroppen. Logikken som ligger bak dette er mao. at dersom visse doser stråling ikke medfører en målbar økning av kroppstemperaturen så kan ikke slik stråling være helsepåvirkende. Dette er på sett og vis ”steinalder-tenkning” som ikke er i samsvar med moderne medisinsk vitenskap og praktiske erfaringer.

  De viktigste helse-effektene av stråling er det som kalles ikke-termiske (eller subtile) effekter. Dette dreier seg om reaksjoner hos den enkelte som kan resultere i uvelhet, el-allergi, kreft m.v.

  At ikke-termiske effekter må tas på alvor bekreftes av praksis innenfor miljøer som har kjennskap til dette, f. eks. hjernekirurger som forbyr sine kolleger å benytte mobiltelefon, ansatte i Nokia som ikke lar sine barn benytte mobil samt ”frekvens-stormakten” Russland (mens vestlige land har forsket på medikamenter har russerne forsket på effekter av frekvenser gjennom mange årtier) som har et vesentlig mildere stråleklima enn Norge og andre vestlige land. Som en kuriositet kan det nevnes at mobilprodusenten Nokias kjerneteknologi er hemmelig og klassifisert som “militær”…

  LiseLotte Karstensen

  mars 24, 2010 at 22:46

  • El-allergi, du. For at kroppen skal kunne skille ut histaminer, må den ha reagert på proteiner, og det er ingen proteiner i strøm.

   Ida Jackson

   mars 24, 2010 at 22:53

   • Snakker ikke om strøm – men om stråle-eksponering.

    Hvis du har doktorgrad på området så start et firma, begynne å gi råd til folk og du vil bli en populær millionær.

    Dynamikken er at stråling har ført til at enkelte individer har utviklet el-overfølsomhet. Dette er erfaring.

    Selv dette er det noe som ligner om i den svært folkeopplysende «konspirasjonsartikkelen»:

    Frekvens-fysiologi

    41. Kroppen styres av og påvirkes av frekvenser !
    Det fortiede geniet Nikola Tesla sa at ”Hvis du ønsker å finne universets hemmeligheter, så fokusér på energi, frekvenser og vibrasjoner”.

    Menneskekroppen er i høy grad frekvensbasert. Kroppen er et komplekst nettverk av prosesser som koordineres i realtid via chakraer, The Field, underbevisstheten og på andre måter. F.eks. er svingninger det viktigste særpreget ved tarmens virkemåte.

    Frekvenser vi utsettes for i form av stråling vil kunne forstyrre kroppsprosessene og bidra til å skape ubalanser og ubehag.

    Ida – husk å kjøpe Dagbladet i morgen også. Jeg mener å huske at Dagbladet hadde en forside i fjor som heter at «Derfor bør 6-åringer få mobil».

    Samtidig er hjernekreft raskt økende blant ungdom, pga. uvettig mobilbruk…

    Hvor mye mer vil du vite før du skjønner at «konspirasjon» er alvor ? Dream om –

    LiseLotte Karstensen

    mars 24, 2010 at 22:59

 6. Til Ida 2:

  Eller hva med strålingen fra TETRA ?

  Er du klar over at det raser «en liten borgerkrig» på Skøyen i Oslo fordi de har fått plassert en TETRA-mast på toppen av blokka ? Folk er livredd for at boligen deres skal miste flere hundretusener i verdi når folk finner ut at de ikke vil leve under en TETRA-mast:

  63.Nytt nødnett skaper ny nød !
  Såkalt nødkommunikasjon har i Norge sjelden vært noe problem, særlig ikke etter at mobiltelefonen kom og ble praktisk talt landsdekkende. Personer som er i nød eller varsler om nød ringer fra sine mobiltelefoner til aktuelle nødnumre. ”Nødnettet” dvs. det ordinære mobilnettet driftes av mobilselskapene, kostnadsfritt for det offentlige og med lav driftsrisiko og høy servicegrad.
  Så enkelt og så velfungerende.

  Men i de senere årene har en mastodont på larveføtter gjort sitt inntog på den norske nødnett-arenaen: TETRA (TETRA står for Terrestrial Trunked Radio og er en teknologistandard).
  TETRA; ”nytt nødnett” er en gedigen trojansk hest som ikke fyller noe reelt behov, men som vil skape en rekke nye problemer, mao. fungere som ”nettet som gir ny nød”…
  For å legitimere TETRA er et eget byråkratiorgan opprettet; Direktoratet for Nødkommunikasjon.

  Uansett hvor mye baluba som skapes rundt TETRA, inkl. spin-videoer med action-terror scener som innledning, så forblir TETRA en perfid og helseskadelig gjøkunge som ikke fyller noe reelt behov; nødnett-behovet er allerede ivaretatt av mobilnettet.

  TETRA-bølgene interfererer med (dvs. forstyrrer) ulike kroppsfunksjoner, bl.a. hjernens beta-bølger. TETRA er allerede tatt i bruk i Storbritannia, og mange brukere har klaget over ulike former for kroppslig og mentalt ubehag etter at de ble utstyrt med TETRA-senderne.

  TETRA er planlagt brukt blant ambulanse-, brann og politipersonell, som må bære egne trådløse sendere på kroppen, noe som bl.a. gir en betydelig strålingseksponering.

  Helseplagene blant det britiske nødpersonellet har vært så omfattende at det ble bestilt en rapport om TETRAs helse-effekter; The Trower Report. Denne hemmelige rapporten ligger her.

  I rapporten gis det vitenskapelige forklaringer på det erfarte ubehaget, samt det faktum at TETRA-strålingen gir nødpersonalet nedsatt funksjonsevne:
  ”Pulse radiation from TETRA at 17.6 Hz (waves per second) is known to interfere with our natural brains rhythm. Our brains generate their own waves within our head. One of these waves, called beta waves is on a very similar frequency to the TETRA handsets…
  TETRA affects the beta rhythm of the brain it will affect what the beta rhythm is responsible for; namely sounds judgement in emergency situations.”

  Aftenposten hadde nylig dette nette lille spin-oppslaget for å bidra til å skape aksept for TETRA.

  Her hopper “agendaavisen” Aftenposten (“Agendaposten ?”) uelegant over alle de negative sidene ved TETRA, inkludert at nødpersonell i Storbritannia og Danmark har dødd av det som anses å være TETRA-relatert kreft, at TETRA-kommunikasjon har en tendens til å falle ut under høye hastigheter (litt upraktisk for ambulanser, politi og brannbiler under utrykning, liksom) og at mange norske kommuner vil måtte slite med drifts- og vedlikeholdskostnadene, hvilket øker risikoen for svikt i TETRA-kommunikasjonen når uhellet er ute.

  Er det ikke litt vel merkelig at Norge er “forpliktet” til å etablere “nødnett-standarden” TETRA fordi det er nedfelt i EØS-avtalen ? Hvordan Norge velger å håndtere sin nødkommunikasjon til beste for sine innbyggere inkludert nødpersonellet må vel anses for å være et høyst internt norsk anliggende ?

  http://www.nyhetsspeilet.no/2010/03/norske-mediers-samlede-tabu-oversikt/

  LiseLotte Karstensen

  mars 24, 2010 at 22:48

 7. Til Ida 3:

  Her fant jeg – på Nyhetsspeilet, hvor ellers – en artikkel om Jens – de nye sykdommene i Norge – og helsefarene fra stråling som Janus-Jens ikke løfter en finger for å begrense.

  Til alle som avfeier dette som «konspirasjon»: Vær klar over at det er flere som nylg er blitt el-overfølsomme pga. stråling som har blitt «allergiske» mot å bo i en vanlig bolig.

  De har måttet flytte langt vekk fra folk, og El-Allergiforbundet kaller dem «Anna i Ødemarka». Dette er en økende gruppe – i Norge idag !!

  Husk å stemme på robot-Jens ved neste valg også: Kanskje koia venter deg langt der inne i de dype skoger så det kan bli lang vei til valglokalet…

  LiseLotte Karstensen

  mars 24, 2010 at 22:53

  • Vet du? Jeg beklager, men jeg klarer ikke ta deg seriøst. Du er veldig underholdende og du får meg til å le, men det er litt trist at du tar meg så seriøst og argumenterer med alt du har.

   Alle tingene du lister opp over er løse påstander og ville fantasier i salig blanding. Vi har rett og slett ikke samme kriterier for hva vi bedømmer som saklig informasjon, derfor kan du ikke overbevise meg med noen av sakene du lenker til.

   Ida Jackson

   mars 24, 2010 at 22:59

 8. Til Ida 4:
  Ooops – jeg glemte visst lenken til Jense-artikkelen:

  http://www.nyhetsspeilet.no/2009/09/jens-janus-jens-plan-a-og-plan-x/

  LiseLotte Karstensen

  mars 24, 2010 at 22:54

 9. Det kom veldig mange kommentarer her, og jeg har ikke tenkt å svare på alle. Kom med noen konkrete påstander som har med språk å gjøre, så skal jeg se på det. Alt det andre, med frekvenser og mobilstråling osv, er ikke relevant for Lingvisme.

  Eli Anne

  mars 25, 2010 at 08:45


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: